La inceput, a fost visul

Totul incepe asa, cu un vis. Cineva il viseaza si il trece apoi pe hartii, cauta oamenii potriviti sa il construiasca si dansul incepe – in fiecare zi cu noi provocari.

Asa am inceput si noi, la jumatatea anului 2017, cu curajul si viziunea la brat. Am vrut sa cream un loc unic in care clientul sa se simta in largul lui, cu mii de produse la indemana, disponibile la bucata, la set, la bax sau en-gros, la preturi elastice care variaza in functie de cantitatea comandata, pe o platforma moderna de e-commerce.

Am vrut sa cream un loc pe masura clientilor nostri, care aveau nevoie, dupa 25 de ani de Expo Market Doraly, si de un Marketplace. Lumea evolueaza si din ce in ce mai multe arii ale vietii emigreaza in mediul online, asa ca am decis sa plecam si noi in aceasta calatorie.


Intai, ne-am asezat la casa noastra si am aranjat birourile care ne-au fost martore la munca depusa nu oricum, ci cu multa imaginatie, hotarare, dedicare si perseverenta.

Ele, ca si noi toti, stiu ce a insemnat drumul de la primele zile ale proiectului pana azi, dar stiu si ce va urma – acelasi ritm sustinut de lucru, idei originale puse in practica, lucru in echipa si multa implicare din partea tuturor.
Apoi au urmat sedintele. Planurile. Discutiile. Schimbarile de plan. Defectul visului este ca nu se potriveste cu realitatea si de cele mai multe ori trebuie sa il arunci pe blat si sa refaci tot aluatul, de fiecare data sperand ca va iesi preparatul acela la care te gandisei sau, de ce nu, unul si mai bun. Iar oamenii se lupta pentru ideile lor, fiecare vrea sa aiba contributia sa la visul suprem, echipa e intr-un proces dinamic de inchegare, uneori se leaga, alteori pare ca se dezleaga doar ca la primul hop sa constati ca toti trag la greu si nimeni nu pleaca acasa, de la ultimul angajat pana la CEO, atunci cand obiectivul stabilit trebuia atins si asta nu se putea decat impreuna. Si ce poate fi oare mai frumos? Job avem toti, dar sa vii cu drag si motivat sa te vezi in fiecare zi mai aproape de acel vis la care ne-am angajat toti din prima clipa, asta e mai greu si mai rar.

Echipa a fost la inceput mica, acum insa este in continua crestere, iar conform ultimelor chestionare interne, a reiesit ca ar fi si asa: complexa, dinamica, rapida, flexibila, inca neomogena, uneori impartita, dar in trend cu piata online, caracterizata de mult umor si ceva mai multa inteligenta pe metrul patrat. S-a spus si ca am fi ”misto”, ca stim sa tragem cand e cazul, dar si sa ne distram dupa orele de lucru la o terasa, cu un ”drive” care ii atrage pe toti sa caute sa se autodepaseasca, cu sinergii inca in formare. Se pare ca avem si buna dispozitie, deschidere, intelegere, optimism, vointa de a schimba lucrurile, entuziasm, dorinta de a construi, dedicare si flexibilitate. Sigur, nu e Utopia instalata la noi, perfectiunea nu ii vine bine nimanui, nici macar mimata, este evident ca avem multe lucruri de lucrat si imbunatatit, dar aici cumva stii ca orice ar fi, se rezolva, ca nimeni nu te lasa la greu, ca totul va fi bine.

Si a venit si ziua Z, luni 23 aprilie 2018, in care platforma noastra www.doraly.ro s-a lansat in marea online-ului. O zi memorabila, pe care cu totii o visasem si care ne trezeste si acum emotii. De-acum, drumul ne este si mai clar: cum facem in fiecare zi sa avem si mai multe produse, sa marim gama din care clientul sa isi poata alege articolele de care are nevoie, cum facem sa functioneze totul perfect, astfel incat calatoria sa pe site sa fie cat mai placuta si experienta cat mai memorabila, cum facem – nu sa cream o imagine artificiala de perfectiune a brandului, ci imaginea noastra, autentica, reala, uneori si cu bug-uri sau erori de functionare ale platformei, dar mereu dedicati unui standard de performanta de la care nu vrem sa facem rabat si angajati in a remedia orice problema aparuta cat mai repede posibil.

Acestia suntem noi azi, in fotografie – o mica parte din echipa de inceput. Un colectiv motivat, care isi doreste sa ofere clientilor sai articole si experiente pe masura asteptarilor lor, la preturi elastice, avantajoase, astfel incat sa isi poata creste confortul zilnic si sa ajunga si ei, ca si noi, mai aproape de visul lor: de casa visata, de viata visata, de business-ul visat. Pentru ca, nu-i asa, cu totii suntem intr-o continua cautare iar asta ne caracterizeaza pe toti, cumva uniform si universal, desi in mod diferit, si vine sa spuna mereu lumii si noua insine cine suntem cu adevarat.

Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Doraly®. Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, republicat sau copiat fără permisiunea scrisă a proprietarului.